4 Ağustos 2011 Perşembe

SAKSIDAKİ ÇİÇEK DAHA MI KIYMETLİDİR AFRİKALI ÇOCUKTAN?

İçim acıyor benim. Onlar orada aç, her dakika onlarca çocuk ölüyor. Binlerce insan can veriyor. Biz burada iyiyiz, hoşuz yine. Birazcık suçluluk duysa herkes, belki daha çok şey yapılabilecek onlar için.

Tıka basa dolu dolabın kapağını açıp ı ıh canım hiç bir şey istemiyor diye kapatıyoruz ya. İşte o anda durup düşünmek gerek biraz. Bırakın seçim şansını tek bir lokmaları , bir yudumları yok onların. Eriyip gidiyorlar günden güne...

Ne yapmak lazım onları daha iyi anlayabilmek için, vicdanları azıcık sızlatmak için bilemiyorum. Benim, onların açlıktan ağlarken çekilen görüntüleri geliyor gözümün önüne sürekli... Minicik bedenleriyle yemek kuyruklarında beklerken birer birer gözlerini yumuşları geliyor.


KENDİ ÇOCUĞUNUZU DÜŞÜNÜN. ONUN AÇ OLUŞUNA DAYANABİLİR MİYDİNİZ? ON DAKİKALIĞINA BİLE AÇ OLUŞUNA? AĞLAYIP ÇIRPINIŞINA? HALSİZLEŞTİĞİ İÇİN ONU BİLE YAPAMAYIŞINA DAYANABİLİR MİYDİNİZ?  


Bir gün iftar sonrasına dondurmanız eksik kalsın olmaz mı, tatlı yemeyiverin mesela..
"Ayy n'apmış kiiiieeee Aaamett" merakınızı gidermek için cep telefonlarınızla internete girmeyin bi sürelik...
Starbucks kahvelerinizle fotoğraf çektirip facebookta profil resmi yapmayıverin...
25 çantanız olacağına 24 oluversin , kimse size gülmez , kimse sizi ayıplamaz inanın...
Kendi çocuğunuza sadece iki gün giyebileceği en pahalı kıyafetlerden almayın, ağlamaz, canı yanmaz vallahi bakın...

Ya da isterseniz hepsini yapın, ama Afrika'daki yavrular için de bir mesaj atın. Çok mu zor... Değil, kesinlikle değil. Sadece 5 TL. Herkes en az bir mesaj atsa, dünyaları değişecek onların. 200 LİRA, 5 KİŞİLİK BİR AİLENİN 1 AYLIK GIDA İHTİYACINI KARŞILIYORMUŞ , biliyor muydunuz?

Hani itinayla su veriyoruz ya saksıdaki çiçeklere her sabah, konuşa koklaşa. Daha az kıymette değiller Afrika'da açlıktan ağlayan çocuklar, gerçekten...

KIZILAY ARACILIĞIYLA ; SMS 2868  'E BOŞ MESAJ
DİYANET VAKFI ARACILIĞIYLA SMS; AFRİKA YAZIP 5601  'E..

Hiç yorum yok: